Choď na obsah Choď na menu

Náš ekokódex

26. 3. 2020

Čo je to  ekokódex­­­­?
Ekokódex je umelecké znázornenie hodnôt vašej školy. Ide o spoločné vyznanie hodnôt a návod k ohľaduplnému správaniu sa k životnému prostrediu pre každého, kto navštevuje školu.
Je to súhrn pravidiel, ktorými by sa mal riadiť každý, kto myslí na prírodu.  A my na ňu myslíme. Chceme a budeme dodržiavať tieto pravidlá! Správame  sa a žijeme podľa nich preto, aby sme prispeli k zachovaniu našej krásnej prírody..
Tvorili sme ho tak že sme  zobrali veľký kartón a nakreslili sme planétu a topánku .  Vymaľovali sme ich  a vystrihli. Tým sme ľuďom chceli vysvetliť, že by sa mali prepravovať hlavne peši. A že by nemali šliapať po našej planéte bezhlavo.  Keď už kartón  zaschol, tak sme  šli zavesiť našu  topánku aj s planétou na nástenku. Pani učiteľka nám dala cukríky a obal z nich sme nalepili na topánku spoločne aj ďalšími druhmi odpadu. Topánka plná smetí šliape na planétu a zachrániť ju môžeme len my. Ako? Tým, že triedime odpad, že ho netvoríme, že šetríme vodou, energiou, recyklujeme a ...

A tak vznikol  náš  ekokódex.

 

Fotky nášho ekokódexu nájdete na tomto odkaze:

https://drive.google.com/open?id=128kO8rWOAFjlnc6Xz80Sp-B8JvX63WQ2