Choď na obsah Choď na menu

Envirodeň

26. 3. 2020

Enviro deň

Ako sme začali triediť naozaj! Vybrali sme si tému ODPAD, pretože v našej škole to bolo viac ako potrebné!Triedili, tí ktorým sa nelenilo a naozaj chceli. Mali sme na chodbách 12 košov na triedení odpad. Kolégium sa rozhodlo pre zmenu. Podarilo sa nám získať financie na nákup košov do každej triedy!!! Ťažká úloha nás len čakala. Naučiť žiakov správne triediť odpad a podporiť snahu, aby to robili aj z presvedčenia a nesabotovali našu aktivitu.

Na zoznámenie sa s novinkami sme pripravili Enviro deň. Deti z prvého stupňa sme hravou formou učili o triedení odpadu. Pýtali sme sa ich rôzne otázky ako by roztriedili jednotlivé odpady. Niektorí vedeli, iní sa dozvedeli. Pri žiakoch na prvom stupni nám pomohol aj maskot tohto dňa Robko Separko. Skontroloval, čo sa žiaci naučili a prilepil každej triede na dvere tabuľku do ktorej budú zbierať pečiatky. Členovia kolégia Zelenej školy- MY- pravideľne 2x do týždňa vynášame triedený odpad a kontrolujeme tak, či sme deti naučili ako správne triediť odpad. Niektoré triedy musel Robko Separko navštíviť opäť, pretože sa im na dverách objavili aj pečiatky smutných smailíkov, či prst dole. Triedime papier a plast.

Čaká nás ešte jedna výzva: začať triediť aj bioodpad. Kompost sme postavili, rozložiteľné vrecia zaobstarali a ideme dotoho!!!

Naše pani upratovačky majú veľkú radosť, pretože množstvo komunálneho odpadu sa naozaj znížil a tak majú menej práce a vriec.

Kolégium ZŠ

 

Fotky z nášho Envirodňa nájdete tu:

https://drive.google.com/open?id=1UxMuTuzqT8ifcGW-mV7yjFS-XHgboaF8